Hoe werkt een RFID reader en welke soorten zijn er? (2024)

Hoe werkt een RFID reader en welke soorten zijn er? (1)

Meet- en regeltechniek

Hoe werkt een RFID reader en welke soorten zijn er?

21 februari 2018

Draadloos producten kunnen identificeren, toegang te geven tot ruimtes of gebouwen of personen te kunnen volgen gebeurt steeds vaker met radiofrequentie-identificatie (RFID). Hiervoor zijn nodig een RFID reader (ook wel RFID interrogator of RFID scanner) en tags.

Hoe werkt een RFID reader en welke soorten zijn er? (2)Een RFID readerzendt een gecodeerd radiosignaal uit om de tag (het label) te ondervragen. De RFID-tag ontvangt het bericht en stuurt daarop zijn identificatie en andere informatie terug. Dit kan bestaan uit een uniek nummer voor de identificatie of aanvullende productgerelateerde informatie bevatten, zoals een voorraadnummer, partij- of batchnummer, producteigenschappen die zijn opgeslagen, productiedatum of andere specifieke informatie. Aangezien tags individuele serienummers hebben, kan het RFID-systeemontwerp onderscheid maken tussen verschillende tags die zich binnen het bereik van de RFID-lezer bevinden en deze tegelijkertijd lezen.

RFID Readers

We kunnen onderscheid maken tussen RFID-systemen op basis van het type tag en lezer.

  • Een passieve lezer Active Tag (PRAT) -systeem heeft een passieve lezer die alleen radiosignalen ontvangt van actieve tags (deze werken op batterijen, en verzenden alleen informatie). Het ontvangstbereik van een PRAT-systeemlezer kan worden aangepast van 0 - 600 m waardoor flexibiliteit mogelijk is. Voorbeelden van dergelijke readers en tags zijn toepassingen zoals activabescherming en toezicht.
  • Een Active Reader Passive Tag (ARPT) -systeem heeft een actieve lezer, die zelf signalen zendt om de informatie uit de passieve tags te halen en die uiteraard ook ontvangt.
  • Een Active Reader Active Tag (ARAT) -systeem maakt gebruik van actieve tags die worden geactiveerd met een ondervragersignaal van de actieve lezer. Een variant van dit systeem zou ook een batterij-ondersteunde passieve (BAP) tag kunnen gebruiken die werkt als een passieve tag, maar een kleine batterij heeft om het return-rapportage-signaal van de tag te voeden.

Vaste en mobiele RFID readers

Vaste RFID readers zijn ingesteld om een ​​specifieke ondervragingszone te creëren die strak kan worden beheerd. Dit maakt een zeer duidelijk leesgebied mogelijk voor wanneer tags in en uit de ondervragingszone gaan. Voorbeelden hiervan zijn machines, toegangsdeuren, beveiligingspoortjes.

Mobiele lezers kunnen in de hand worden gehouden of op karren of voertuigen worden gemonteerd.

RFID tags

De tags bevatten elektronisch opgeslagen informatie. In tegenstelling tot een streepjescode hoeft de tag zich niet binnen de zichtlijn van de lezer te bevinden, dus kan deze worden ingesloten in het gevolgde object.

  • Passieve tags verzamelen energie van de ondervragingsradiogolven van een nabije RFID-lezer. Deze zijn over het algemeen het goedkoopste om te maken en kan kleiner blijven. De energie voor het antwoorden haalt deze tag uit de RFID reader. Deze moet dan wel een sterk signaal uitzenden.
  • Actieve tags hebben een lokale stroombron (zoals een batterij) en kunnen honderden meters van de RFID-lezer werken. Deze zijn dan wel groter en zwaarder. Deze tags zenden regelmatig een signaal uit
  • Er zijn ook tags die normaal passief zijn maar die in de nabijheid van een RFID reader worden geactiveerd. Deze hebben ook een batterij, echter deze gebruiken minder energie en hebben ook de voordelen van actieve tags.

Een tag bestaat uit:

  • Een IC (chip) die de gegevens opslaat en de informatie van de RFID lezer verwerkt
  • Een locatie waar het lezersignaal wordt verwerkt tot energie in de vorm van gelijkstroom
  • Een antenne die het signaal ontvangt en verzendt.
  • Een geheugen voor de opslag van de informatie van het label.

De gegevens op de tag kunnen in de fabriek worden toegewezen. Vaak is dat dan een serienummer dat als identificatie in een database kan worden gebruikt en zijn dan alleen-lezen. Er zijn ook tags die door de gebruiker kunnen worden geprogrammeerd (beschreven). Specifieke gegevens kunnen dan worden toegevoegd. Ook zijn er tags leverbaar die door de gebruiker van alle gegevens worden voorzien.

Uitlezing in grotere aantallen RFID tags

Het is mogelijk om RFID tags in bulk, dus met meerdere tags tegelijk, uit te lezen. Hiervoor zijn tags voor HF (ISO 18000-3), UHF (ISO 18000-6) of SHF (ISO 18000-4) nodig. Dit duurt echter langer naarmate meerdere tags tegelijk moeten worden gelezen aangezien ze na elkaar op het signaal reageren. Ook is er het gevaar dat tags worden afgeschermd door boven/tussenliggende tags en daardoor minder goed of niet kunnen worden bereikt door het signaal van de RFID lezer. Dit maakt dat het in bulk uitlezen van RFID tags niet optimaal is voor een veilige procesbeheersing.

Toepassingen

RFID-tags worden in veel industrieën gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, bijvoorbeeld een RFID-tag die tijdens de productie aan een auto is bevestigd, kan worden gebruikt om de voortgang door de assemblagelijn te volgen; RFID-gelabelde geneesmiddelen kunnen worden gevolgd via magazijnen; en implantatie van RFID-microchips bij vee en huisdieren maakt een positieve identificatie van dieren mogelijk. Daarnaast is de OV Chipkaart een voorbeeld van een RFID toepassing.

RFID readers op Products4Engineers.nl

De leveranciers op P4E.nl bieden een breed scala aan RFID readers en kunnen u uitstekend adviseren welke methode en meter het beste past bij uw situatie. Een ruim aanbod aan RFID readers vind je hier.

Productsoorten voor een snelle selectie:

  • Vaste RFID readers
  • Mobiele RFID readers
  • RFID tags
Hoe werkt een RFID reader en welke soorten zijn er? (2024)
Top Articles
What Does Corinna Kopf Do? Her Career, Net Worth, Boyfriend, & More
Apartments for rent in Gamla stan, Södermalm, Stockholm, Sweden - Rentberry
Star Wars Mongol Heleer
Will Byers X Male Reader
My Arkansas Copa
The Definitive Great Buildings Guide - Forge Of Empires Tips
Summit County Juvenile Court
Ross Dress For Less Hiring Near Me
Rabbits Foot Osrs
Senior Tax Analyst Vs Master Tax Advisor
Routing Number 041203824
Fcs Teamehub
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
[2024] How to watch Sound of Freedom on Hulu
Lenscrafters Huebner Oaks
Wildflower1967
Costco Gas Foster City
Leader Times Obituaries Liberal Ks
ARK: Survival Evolved Valguero Map Guide: Resource Locations, Bosses, & Dinos
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Keurig Refillable Pods Walmart
Eine Band wie ein Baum
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
Craigslist Apartments Baltimore
Seeking Arrangements Boston
Knock At The Cabin Showtimes Near Alamo Drafthouse Raleigh
Violent Night Showtimes Near Johnstown Movieplex
Anesthesia Simstat Answers
Mcclendon's Near Me
Hwy 57 Nursery Michie Tn
Rainfall Map Oklahoma
Www.1Tamilmv.con
Missing 2023 Showtimes Near Grand Theatres - Bismarck
Navigating change - the workplace of tomorrow - key takeaways
Tas Restaurant Fall River Ma
Best Workers Compensation Lawyer Hill & Moin
Cl Bellingham
Geology - Grand Canyon National Park (U.S. National Park Service)
Trivago Myrtle Beach Hotels
Pokemon Reborn Locations
Sunrise Garden Beach Resort - Select Hurghada günstig buchen | billareisen.at
Housing Intranet Unt
Gary Lezak Annual Salary
Gt500 Forums
Aloha Kitchen Florence Menu
Enter The Gungeon Gunther
Barber Gym Quantico Hours
Dmv Kiosk Bakersfield
Verilife Williamsport Reviews
Uncle Pete's Wheeling Wv Menu
Arre St Wv Srj
Www Extramovies Com
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6676

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.