B&B Friesland → Top 15 Luxe, Mooiste En Beste Bed And Breakfasts (o.a. In Sneek, Leeuwarden En Harlingen) (2024)

Ben je op zoek naar een mooie B&B in Friesland? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op deze pagina hebben we namelijk de beste, luxe en mooiste Bed and Breakfasts in Friesland voor je op een rij gezet. Deze accommodaties krijgen zeer goede beoordelingen en hebben alles in huis voor een heerlijk weekendje weg.

Inhoud:

  1. Bed and Breakfast Friesland
  2. Natuurhuisje in Slappeterp
  3. Bed and Breakfast Pension Perruque (Koudum)
  4. Natuurhuisje in Tersoal
  5. Bed and Breakfast Oosterpark Harlingen
  6. Natuurhuisje in Makkinga
  7. Bed and Breakfast Welgelegen (Workum)
  8. Natuurhuisje in Lioessens
  9. Luxe Cityhouse De Rozenboom (Leeuwarden)
  10. Bed and Breakfast Villa Envie (Terherne)
  11. Bed and Breakfast Mid83 (Woudsend)
  12. Landgoed Huize Boschoord (Sint Nicolaasga)
  13. Bed and Breakfast Selatuinen (Appelscha)

Bed and Breakfast Friesland

Ontdek de schoonheid van Friesland tijdens een onvergetelijk weekendje weg! Dit veelzijdige gebied in het noorden van ons land staat bekend om zijn weidse landschappen, uitgestrekte meren, historische steden zoals Leeuwarden, Sneek en Harlingen. Friesland biedt talloze activiteiten voor alle soorten reizigers. Verken de pittoreske dorpjes, maak prachtige fiets- en wandeltochten langs de waterwegen of geniet van zeilen en varen op de Friese meren.

Tijdens je vakantie of weekendje weg in Friesland is een verblijf in een Bed and Breakfast een ideale keuze. Je wordt warm verwelkomd door gastvrije locals die je graag de ins en outs van de regio delen. Bovendien biedt een B&B een comfortabele accommodatie en een persoonlijke touch, waardoor je je meteen thuis voelt. Hieronder geven je een overzicht van onze favoriete B&B’s in Friesland. Sommige bieden leuke extra's zoals een culinair 3-gangen ontbijt en anderen bevinden zich op prachtige locaties aan het water. En ook leuk: er zijn vaak genoeg mogelijkheden om een boot, sloep of fiets te huren. Kijk op je gemak door onderstaand overzicht en vind een B&B in Friesland die aan al jouw wensen voldoet.

Natuurhuisje in Slappeterp

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntBuitenhaard aanwezig

Dit natuurhuisje in Slappeterp is echt heel schattig om te zien. Het is eigenlijk een Tiny House, waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Zo heb je uiteraard een tweepersoonsbed, is er een keuken, een eettafel, een luxe badkamer en zelfs een aparte wc in deze kleine ruimte aanwezig. Deze b&b in Friesland ligt in Franeker. Wat een van de bekende Elfsteden is. Vanaf hier zijn er talloze prachtige wandel- en fietsroutes door de omgeving. Extra leuk van deze plek, is de buitenhaard. Hier kun je gebruik van maken door voor 5 euro een mand vol hout te kopen. Het ontbijt zit bij deze accommodatie niet inbegrepen, maar voor €7,50 per persoon kun je ook hiervan genieten.

Meer info en boeken

Bed and Breakfast Pension Perruque (Koudum)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntUitzicht over de Friese Meren

Deze bed en breakfast in Friesland is een heel bijzondere, want het is gevestigd in een oud politiebureau. Ondanks dat je daar in de indeling van de kamers niet veel meer van terug ziet, zijn er nog wel wat leuke details bewaard gebleven. Wat verder opvalt is natuurlijk het prachtig uitzicht wat je vanaf Bed and Breakfast Pension Perruque hebt over het water. Friesland staat natuurlijk bekend als de waterprovincie van Nederland en vanaf deze locatie kun je daar optimaal van genieten. Het ligt dicht bij de Friese Meren en talloze bekende ‘Elfsteden’ plaatsjes. Naast dat hier ontbijt is inbegrepen, kun je ook aanschuiven voor het diner als je wil.

Meer info en boeken

Natuurhuisje in Tersoal

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntSauna en jacuzzi

Dit natuurhuisje in Tersoal heeft niet alleen een heel gezellige sfeer en inrichting, er is hier ook een privésauna aanwezig. Hoe fijn is het om tijdens jouw weekendje weg of vakantie in Friesland even helemaal tot rust te komen? Je kunt naast de sauna ook gebruik maken van het bubbelbad dat buiten in de tuin staat. Geniet van het warme water, een wijntje en het uitzicht over de weilanden en de zonsondergang. In deze bed and breakfast in Friesland is werkelijk op alle details gelet om luxe te bieden. Van mooi servies, een uitgebreid ontbijt tot badjassen en heerlijke handdoeken. En het leuke van alles, het dorpje bevindt zich op fietsafstand van het gezellige Sneek.

Meer info en boeken

LEES OOK: Huisjes met jacuzzi® en sauna

Bed and Breakfast Oosterpark Harlingen

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntOntbijt met lokale lekkernijen

In het gezellige Harlingen ligt Bed and Breakfast Oosterpark. Het is een knus en kleinschalige b en b in Friesland met een klein terras waar je kunt genieten van het ontbijt in deze rustige woonwijk. Harlingen is een historische stad en het heeft een leuk stadscentrum met veel winkels, cafés en restaurants. Maar ook een jachthaven en prachtige grachtenpanden. Vanaf de accommodatie is het een klein half uur lopen naar het centrum. Het ontbijt is inbegrepen en uiteraard kun je hier genieten van typisch Friese lekkernijen. Wat dacht je van ‘Friesche Sukerbolle’ en cranberryjam?

Meer info en boeken

Natuurhuisje in Makkinga

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntVerblijf in een 100 jaar oude boerderij

De volgende b&b Friesland is deze prachtige 100 jaar oude boerderij in Makkinga. Wanneer je in deze gastvrije accommodatie verblijft, heb je wel een eigen opgang naar het verblijf, maar ben je dus onderdeel van de grote boerderij. Naast dat je een heerlijk bed hebt, is er ook een fijne zithoek aanwezig en natuurlijk een heerlijke badkamer met inloopdouche. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer die apart van de slaapkamer gelegen is. Qua locatie zit je hier zeker goed, want je kunt zowel genieten van het Drents Friese Woud, waar deze B&B aan grenst, als van de Friese Meren die op een half uur afstand gelegen zijn.

Meer info en boeken

Bed and Breakfast Welgelegen (Workum)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntNatuurzwembad aanwezig

De naam zegt het al: Bed and Breakfast Welgelegen heeft een hele fijne locatie, dicht bij de IJsselmeerkust. Ideaal als je fan bent van watersporten. Maar, ook als je dat niet bent kun je natuurlijk heerlijk ontspannen op een van de fijne stranden aan het IJsselmeer. Je verblijft in deze b&b in Friesland in een prachtige, karakteristieke stolpboerderij aan het water en kunt hier dan ook gebruik maken van de fiets- en kanoverhuur. Op het terrein waar deze boerderij staat, is ook een natuurzwembad, waar je als gast zeker een duik in mag nemen. Uiteraard kun je ’s ochtends gebruik maken van het Friese ontbijtbuffet en op zaterdagavond wordt zelfs de barbecue aangestoken. Hier ervaar je het echte vakantiegevoel!

Meer info en boeken

LEES OOK:

Natuurhuisje in Lioessens

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntPrivé stoomsauna

Nog zo’n prachtige boerderij met fenomenaal uitzicht over de weilanden van onze Noordelijke provincie. Dit natuurhuisje in Lioessens is een studio van 55m2 dat onderdeel is van de boerderij. Naast dat je hier heerlijk kunt slapen in het extra grote bed, is er ook nog een comfortabele bank en een eet/werktafel aanwezig. Uiteraard ook een badkamer met douche, maar de fijne extra is hier toch wel de privé stoomsauna. Ook in de keuken van deze b en b in Friesland kun je genieten van luxe, want er is een vaatwasser, oven, Nespresso apparaat en broodrooster. Deze keuken kun je dus ideaal gebruiken om zelf ontbijt te maken. Je kunt een pakket met boodschappen van tevoren bestellen, zodat je nergens meer over na hoeft te denken.

Meer info en boeken

Luxe Cityhouse De Rozenboom (Leeuwarden)

  • Aantal personen2 – 3
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntBiologisch ontbijt + midden in het centrum van Leeuwarden

Verblijf je liever in een gezellige stad dan midden in de natuur? Dan is deze prachtige b&b Leeuwarden echt iets voor jou! Bed and Breakfast De Rozenboom is een rijksmonument midden in de hoofdstad van Friesland en dus kun je hier heerlijk genieten van alle voordelen die een stad te bieden heeft tijdens jouw citytrip. Het ontbijt dat hier geserveerd wordt is geheel biologisch en staat al voor je klaar in de koelkast. In de slaapkamer staan heerlijk comfortabele boxspringbedden en de badkamer beschikt over een fijne regendouche. Laat je verwennen in deze gezellige stad, met restaurants en cafés op nog geen 100 meter van de accommodatie vandaan.

Meer info en boeken

B&B Friesland aan het water

Bed and Breakfast Villa Envie (Terherne)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntRondvaart met bubbels

Zoek je een mooie b&b aan het water in Friesland? Dan is Bed and Breakfast Villa Envie één van je beste opties. Deze b&b ligt namelijk direct aan het Sneekermeer. En het leuke is; je kunt hier een rondvaart (met bubbels) boeken, waarbij eigenaar eigenaar Hans je meer vertelt over deze unieke omgeving. Daarnaast geniet je hier iedere ochtend van een uitstekend 3 gangen- ontbijt en verblijf je in een luxe kamer die van alle gemakken is voorzien. Kortom, deze bed and breakfast is een uitstekende keuze voor een gezellig weekendje weg aan het water in Friesland. Ook is het hier mogelijk om met de hond te overnachten.

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantiehuis aan het water Friesland

Atelier B&B ‘Sinnestriel' (Hindeloopen)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntSfeervol stadje

Zoek je een mooie b&b in Friesland, op een unieke locatie? Dan is in Hindeloopen een super leuke optie. Hier overnacht je in het centrum van Hindeloopen, dat bekend staat als één van de mooiste stadjes van heel Nederland. Naast een authentieke kamer met een eigen douche en toilet geniet je hier iedere ochtend van een smaakvol ontbijt. Daarnaast is het hier ook mogelijk om tijdens het diner aan te schijven voor een 3-gangen maaltijd. Tot slot heeft deze bed and breakfast een uitstekende locatie, op loopafstand van de haven, gezellige eethuisjes en een fijn strandje.

Meer info en boeken

B&B in een boerderij in Friesland (Jannum)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntBoerderij

Slapen op een boerderij en wakker worden met een mooi uitzicht op het boerenland; dat kan bij dit natuurhuisje in Jannum. Hier overnacht je in een moderne kamer met een groot tweepersoonsbed en een eigen douche en toilet. Het ontbijt wordt in de gezamenlijke ruimte geserveerd en bestaat uit verse broodjes, kwark, handgemaakt beleg en diverse biologische producten. Daarnaast heeft deze b&b een mooi terrein met gezellige buitenzitjes. Voor een leuk dagje uit is een bezoek aan Dokkum zeker een aanrader!

Meer info en boeken

B&B Friese Meren

Bed and Breakfast Mid83 (Woudsend)

  • Aantal personen2 – 4
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntTop locatie

Zoek je een mooie b&b bij de Friese Meren? Dan is Bed and Breakfast Mid83 één van je beste opties. Deze accommodatie biedt ruime kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Zo heb je een eigen badkamer met douche (en Rituals producten), een zitje en een heerlijk bed tot je beschikking. Daarnaast doet eigenaresse Jeanny erg haar best om net dat beetje extra te bieden. Zo word je hier vriendelijk ontvangen met een kleinigheidje en kun je rekenen op heel veel lekker eten! Ook ligt deze b&b op een super fijne locatie in Friesland. Midden in het gezellige dorpje Woudsend en vlakbij de Friese Meren. Ideaal!

Meer info en boeken

LEES OOK: Huisje aan het water Nederland

B&B 7de Hemel (Hemelum)

  • Aantal personen2 – 3
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • Pluspunt3 gangen ontbijt

Hecht jij veel waarde aan een goed ontbijt? Dan ben je bij aan het juiste adres. Hier geniet je namelijk elke ochtend van uitgebreid 3 gangen ontbijt, dat met liefde is samengesteld door eigenaren Peter en Ans. Verder zijn de kamers lekker ruim en beschik je over een een eigen badkamer met douche en toilet. Ook kun je tijdens een verblijf in deze bed and breakfast gebruik maken van de gratis WiFi en ervoor kiezen om ter plekke een 3-gangen diner erbij te boeken. Wil je meer van de omgeving zien? Dan liggen de Friese Meren en de pittoreske dorpjes Hindeloopen en Stavoren vlakbij.

Meer info en boeken

Landgoed Huize Boschoord (Sint Nicolaasga)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntPrachtig landgoed

Landgoed Huize Boschoord is wel een hele bijzondere bed and breakfast in Friesland. Hier verblijf je namelijk in een klassiek lanshuis op een adellijk landgoed. De accommodatie heeft een enorme tuin en ligt direct aan een dromerig meertje, waar je kunt zwemmen en kanoën. Daarnaast zijn de kamers smaakvol ingericht en heb je hier werkelijk het gevoel alsof je bij een adellijke familie komt overnachten. Kortom, een overnachting in deze b&b in Friesland is er eentje om nooit meer te vergeten!

Meer info en boeken

Bed and Breakfast Drents Friese Wold

Bed and Breakfast Selatuinen (Appelscha)

  • Aantal personen2 – 5
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntMooie tuin

Voor een mooie b&b bij Nationaal Park Drents- Friese Wold, is Bed and Breakfast Selatuinen een uitstekende optie. Hier overnacht je midden in de natuur en ervaar je een heerlijk gevoel van rust, ruimte en privacy. Geniet van een lekker ontbijt in de tuin, maak vervolgens een wandeling door het bos en geniet in de avond bij een brandend vuurtje in de open haard. Zoek je een rustige b&b in Friesland waar je met de hond kunt overnachten? Ook dan kun je hier uitstekend terecht.

Meer info en boeken

LEES OOK: Tiny House Friesland

B&B Trefkerk (Appelscha)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntKlein kerkje

is een bijzondere b&b in Friesland, midden in de natuur en vlakbij Nationaal Park Drents- Friese Wold. Hier breng je de nacht door in een klein kerkje dat is omgetoverd tot een mooi gastenverblijf. Zo beschik je over een ruime kamer met een tweepersoonsbed, een woon/eetgedeelte en een badkamer met douche en toilet. Met name cultuur- en natuurliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek. In de omgeving kun je schitterend fietsen en wandelen.

Meer info en boeken

B&B Friesland met sloep

B&B De Thuiskamer (Grou)

  • Aantal personen2
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntFiets- en bootverhuur

Midden in het centrum van het watersportdorpje Grou en op slechts 100 meter van het water, ligt . Dit is misschien wel één van de beste b&b's in heel Friesland. Niet alleen vanwege de geweldige omgeving en luxe faciliteiten, maar zeker ook door de goede zorgen van gastvrouw Fraukje. Zij verwelkomt jou met open armen, in haar prachtige rijksmonument dat meer dan 400 jaar oud is. Daarnaast maakt Fraukje iedere ochtend een heerlijk ontbijt voor je klaar en heeft ze veel tips voor activiteiten in de omgeving. Een groot pluspunt is dat je hier ook fietsen en een boot kunt huren.

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantiehuizen met sloep

Meer tips voor een B&B in Friesland

  • Natuurhuisje
    → B&B’s in Friesland, op unieke locaties midden in de natuur
  • Voordeeluitjes
    → Aanbiedingen voor leuke Bed and Breakfasts in Nederland
  • Fletcher
    → Hotelovernachtingen in Friesland, inclusief ontbijt
  • Hotelspecials
    → Bekijk alle deals voor Bed and Breakfasts in Nederland
  • Booking.com
    → Groot aanbod B&B's in Friesland

Welke B&B in Friesland ga jij bezoeken?

Hierboven heb ik je 12 leuke tips gegeven voor de beste b&b's in Friesland. Hopelijk ben je hiermee verder op weg geholpen en is het je gelukt om een mooie bed and breakfast uit te zoeken. Kun jij niet wachten om je spullen in te pakken? Dan ben ik zeer benieuwd waar jij gaat genieten van een welverdiende vakantie in Friesland. Laat het me vooral even weten via een reactie onder dit artikel. Heb je nog zelf leuke suggesties? Dan kun je me bereiken via dit mailadres.

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor leuke B&B's en 2 persoons huisjes in Nederland

  • Bed and Breakfast Achterhoek
  • Bed and Breakfast Terschelling
  • Vakantiehuisje Zeeland 2 personen
  • Huisje Ameland 2 personen
  • Huisje Terschelling 2 personen
  • Wellness huisje 2 personen

Tags:Bed and breakfast, Friesland, Nederland, weekendje weg

B&B Friesland → Top 15 Luxe, Mooiste En Beste Bed And Breakfasts (o.a. In Sneek, Leeuwarden En Harlingen) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5927

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.